میرانشاه (کوبها نیوز) – ارتش پاکستان برای عملیات نظامی علیه گروه گل بهادر و تحریک طالبان پاکستان در وزیرستان شمالی آماده می شود.
منابع محلی در میرانشاه به کوبها نیوز گفت که فعالیت های طالبان به رهبری حافظ گل بهادر در میرعلی و دته خیل در یک سال گذشته افزایش یافته و ارتش بیشترین تلفات را در این منطقه متحمل شده است.
به گفته این منبع، گروه های مختلف تحریک طالبان پاکستان و شورای مجاهدین وزیرستان شمالی زمستان گذشته مقدار زیادی سلاح به وزیرستان شمالی و جنوبی انتقال داده اند.
این سلاح ها پس از سقوط نظام جمهوری افغانستان، به شکل “غنیمت” در اختیار طالبان پاکستانی قرار گرفت که در صفوف طالبان افغان در ولایت های خوست، پکتیا و پکتیکا در برابر حکومت افغانستان و نیروهای امریکایی و ناتو می جنگیدند.
این منبع بدون ذکر نام به کوبها نیوز گفت گروه گل بهادر به دلیل ترس از عملیات به رزمندگان خود توصیه کرده است که از مناطق هموار میرعلی و دته خیل به سمت مناطق کوهستانی عقب نشینی کنند.
یک منبع نزدیک به طالبان افغان به کوبها نیوز گفت که تحریک طالبان پاکستان به دلیل فشارهای حکومت طالبان، حملات بزرگ خود را در پاکستان کاهش داده است، اما این گروه برای شکستن دایره فشار، جنگجویان و مراکز خود را در مناطق قبایلی مستقر کرده است.
ارتش پاکستان هفته گذشته پاسگاه های اطراف زیړ غر در میرعلی وزیرستان شمالی را تخلیه کرد و ظاهراً دلیل آن را حملات مستمر طالبان پاکستانی به کاروان های تدارکاتی به این پاسگاه ها می دانند.
ارتش پاکستان به تنهایی برای عملیات نظامی در وزیرستان شمالی آماده نیست، به همین دلیل لوی درستیز این کشور سفرهای مکرری به ایالات متحده و عربستان سعودی داشت تا همکاری این دو کشور در عملیات علیه گروه های شورشی را به دست آورد.
تحلیلگران می گویند که جنگجویان خارجی، به ویژه شبکه القاعده و شاخه برصغیر آن، خواهان بازگشت به وزیرستان شمالی و جنوبی از طریق حمایت تحریک طالبان پاکستان هستند، از اینرو اسلام آباد می خواهد پای واشنگتن را به شکلی جدید به منطقه بکشاند.
معاون سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده روز چهارشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که واشنگتن و اسلام آباد در مورد کمک های فنی علیه تروریزم در خیبر پشتونخوا و امتداد خط دیورند و سایر موضوعات مرتبط به توافق رسیده اند.
ودانت پتیل گفت: “امروز ما بر عزم متقابل خود با پاکستان برای مقابله با تهدیدات جدید، به ویژه فعالیت های تروریستی و گروه های نگران کننده، که نه تنها در پاکستان بلکه در منطقه ای که هر دو می توانند در آن فعالیت کنند، قابل اجرا هستند، تاکید کردیم.” پتیل افزود که دو کشور همچنین در مورد پیشگیری از گروه های تروریستی، تحقیقات در مورد بمبگذاری های دست ساز، کمک های فنی در مرز غربی پاکستان (خط دیورند) و موارد دیگر توافق کردند.
این توافق در جریان سفر جنرال مایکل اریک کوریلا، رییس قوماندانی مرکزی امریکا یا CENTCOM به پاکستان، صورت گرفته است.
عملیات ارتش پاکستان در وزیرستان شمالی در شرایطی محتمل است که در نتیجه عملیات ضرب عضب در سال ۲۰۱۴ صدها هزار نفر آواره شدند، اما موج تروریزم به دلیل حمایت پاکستان از گروه های افراطی، کاهش نیافت.