کابل (کوبها نیوز): با آغاز سال نو هجری شمسی، از امروز سال تحصیلی در تمام مناطق سردسیر کشور آغاز شده است.
سرپرست وزارت معارف طالبان در نشستی که به مناسبت آغاز سال تحصیلی برگزار شده بود، بر کیفیت علوم دینی و عصری تاکید ورزید و این علوم را ضروری خواند.
در این مراسم که در لیسه امانی کابل برگزار شده بود، مولوی حبیب الله آغا در مورد بازگشایی صنوف دخترانه بالای صنف ششم و باز شدن مکاتب دخترانه چیزی نگفت.
با شروع سال تعلیمی جدید در کشور، تمام دخترانی که امسال صنف هفتم را گذرانده اند، تعلیمات خود را ادامه داده نمی توانند.
تا کنون آمار رسمی ارائه نشده است که امسال به چه تعداد دختران صنوف هفتم از تعلیم محروم خواهند شد، اما اعداد غیررسمی آن بیش از سیصد هزار نفر است.
هیله و مریم دو خواهر هم سن و سال هستند که قبل از رخصتی های زمستانی صنف هفتم را پشت سر گذاشتند و امروز با شروع سال تعلیمی جدید به مکتب نرفتند.
نورمحمد پدر این دختران به کوبهانیوز گفت: “دخترانم حتی در امتحان سالانه صنف ششم گفتند که ای کاش موفق نمی شدند چون مکاتب ثانوی تعطیل است”.
او می گوید خانواده اش از اینکه دخترانشان نمی توانند ادامه تحصیل دهند، ناراحت است.
بیش از ۹۰۰ روز از ممنوعیت تعلیم دختران بالای صنف ششم توسط دولت طالبان در افغانستان می گذرد.
محمد اشرف غنی رئیس جمهور پیشین کشور در پیام صوتی به مناسبت سال نو میلادی، محرومیت دختران از تحصیل را ناراحت کننده و ویرانگر خواند.
غنی در این پیام گفت: “دختران در افغانستان بر خلاف دستور قرآن و دستورات پیامبر از تعلیم محروم هستند.”
همزمان حامد کرزی رئیس جمهور پیشین از جوانان و دختران افغان خواست که از هیچ تلاشی برای دستیابی به دانش و تحصیلات عالی دریغ نکنند.
داکتر عبدالله عبدالله رئیس پیشین شورای عالی صلح ابراز امیدواری کرد که در سال جدید درهای مکاتب و پوهنتون ها به روی دختران گشوده شود و به زنان افغان که نیمی از جامعه را تشکیل می دهند، اجازه کار داده شود.
پس از قدرت گرفتن مجدد طالبان در کشور، مکاتب دخترانه بالای صنف ششم تعطیل شد. هرچند مقام های طالبان بارها و بارها می گویند که روی پالیسی آموزش دختران کار می کنند، اما این سومین سال است که این پالیسی هنوز نهایی نشده است.