واشنگتن (کوبها نیوز) اعضای دیموکرات و جمهوریخواه سنایی امریکا با ترتیب یک لایحه و ارایه آن به کانگرس امریکا، خواهان تایید ۲۰ هزار ویزه خاص مهاجرت (SIV) به افغانهای شده اند که در بیست سال گذشته با اردوی امریکا و در پروژههای وزارت خارجه این کشور در افغانستان کار کرده اند.
جین شاهین، سناتور حزب دیموکرات در صفحه ایکس خود نوشته که “ما باید با متحدان افغان خود کمک کنیم و به تعهدات خود عمل نماییم. به همین هدف من در ترتیب لایحه و تایید آن در کمیته ویژه همکاری کردم تا بیست هزار ویزه بیشتر یقینی شود و من به تلاشهای خود برای نهایی شدن این ویزهها ادامه میدهم.”
وزارت خارجه ایالات متحده امریکا هفته گذشته خبر داد که تنها یک هزار ویزه خاص مهاجرت نزد این وزارت باقی مانده و با تمام شدن آن هزاران متحد امریکا که با خطر دستگیری از سوی حکومت طالبان و منتظر رفتن به امریکا اند، از دریافت این ویزهها محروم خواهند شد.
شاهپور زمرک، یک تن از کارمندان سابق اداره انکشافی امریکا (USAID) که از چهار ماه به اینسو در پاکستان به سر می برد، به کوبها نیوز گفت که به وی نیز اطلاع دادند که ویزهها تمام شده و باید منتظر بماند.
“دو هفته قبل من و اعضای خانواده ام معاینات صحی را انجام دادیم و برای گرفتن ویزه پاسپورتها را تحویل سفارت کردیم، اما چهارشنبه هفته قبل سفارت امریکا در اسلام آباد پاسپورتهای ما را به ما برگشتاند و به من اطلاع داد که ویزههای (SIV) تمام شده و تا اطلاع بعدی منتظر بمانم.”
نامهی که یک کاپی آن به آژانس خبری استوشیتد پرس نیز رسیده، در آن سناتوران امریکایی از کانگرس این کشور خواسته که بیست هزار ویزه درخواست شده برای سال مالی جاری را تا ۲۲ ماه روان مالی تایید کند.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا نیز به روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری گفت که اداره رییس جمهور بایدن نیز نگران تمام شدن ویزههای خاص مهاجرت است.
“هرچند جنگ ما در افغانستان به پایان رسیده، اما تعهد ما به افغانها و آنانی که در این جنگ با ما همکاری کردند، پایان نیافته است.”
برنامه اعطای ویزههای خاص مهاجرت به افغانها در سال ۲۰۰۹ آغاز شد و تا حال هزاران همکاری نیروهای امریکایی و کارمندان پروژههای وزارت خارجه امریکا همراه با خانوادههای شان با استفاده از این ویزهها به امریکا آمده اند.
درخواست برای ویزههای خاص مهاجرت زمانی بیشتر شد که ایالات متحده امریکا در اگست ۲۰۲۱ افغانستان را ترک کرد و جان همکاران سابق امریکا در افغانستان بیشتر با تهدید روبرو شد.