کابل (۸ حمل ۱۴۰۳ کوبهانیوز)- مقامات و سیاستمداران بلندپایه پیشین که پس از فروپاشی نظام جمهوری در کابل باقی ماندند، تحت نظارت جدی یک “واحد موظف” حکومت طالبان قرار دارند.
یک منبع نزدیک به یک سیاستمدار پیشین در کابل به کوبها نیوز گفت که یک واحد ویژه استخباراتی طالبان به امنیت محل سکونت سیاستمداران و مقامات عالی رتبه سابق گماشته شده تا بازدیدها، سفرها و فعالیت های آنها را از نزدیک زیر نظر داشته باشد.
به گفته منبع، این سیاستمداران و مقامات سابق نمی توانند در هیچ نشست مدنی و سیاسی شرکت کنند و حتی اجازه سفر به ولایت های خود را ندارند.
یکی از اعضای تیم محمد اشرف غنی، رئیس جمهور پیشین، به کوبها نیوز گفت: “این رهبرانی که در کابل زنده گی می کنند، حتی برای دیدار با مردم عادی، باید یک روز قبل واحد موظف طالبان را در جریان بگذارد .”
پس از سقوط حکومت جمهوری از جمله حامد کرزی رئیس جمهور پیشین و چند تن از حامیان نزدیک وی، داکتر عبدالله عبدالله، رئیس شورای آشتی ملی، فضل هادی مسلمیار رئیس مشرانودجرگه، سید حسین عالمی بلخی وزیر پیشین مهاجرین، اعضای پیشین شورای ملی، برخی از حقوقدانان، والیان و شماری از فرماندهان نیروهای مسلح حکومت قبلی در کابل باقی مانده اند.
در ماه مارچ ۲۰۲۲، فضل هادی مسلمیار، رئیس پیشین مشرانو جرگه و در آوریل همان سال، داکتر عبدالله عبدالله، رئیس پیشین شورای عالی صلح، اجازه سفر خارج از کشور گرفتند. گفته می شود برای بازگشت این دو سیاستمدار ضمانت نامه ای گرفته شده اما منابع رسمی نزدیک به آنها هنوز موضوع گرفتن چنین تضمینی را تایید یا تکذیب نکرده اند.
در عین حال، پس از دیدار سیاستمداران، در جولای همان سال، طالبان به حامد کرزی رئیس جمهور پیشین نیز اجازه سفر به خارج از کشور را دادند. دفتر کرزی پس از سفر وی به لندن گفت که از رئیس جمهور پیشین برای سفر به سه کشور دیگر دعوت شده است، اما طالبان به وی اجازه رفتن به این کشورها را نداده است.
محدودیت سفرهای داخلی سیاستمداران و نظارت مستمر در شرایطی است که امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه حکومت طالبان در چند نشست داخلی و خارجی گفته است که مقامات و سیاستمداران پیشین حکومت جمهوری در کشور بدون خطر و مشکل زندگی می کنند.