برلین (کوبها نیوز)ـ هانس هرمن دوبی یکی از مسوولان پیشین سازمان دولتی آلمان برای همکاریهای بینالمللی (GIZ) میگوید که طالبان از طریق گفتگو در شرایط برابر و بدون فشار، آماده ایجاد تغییرات هستند و خواهان بازگشایی سفارت آلمان در کابل شده اند.
دوبی هفته گذشته به هزینه شخصی و غیر رسمی به کابل سفر داشت و با هشت تن از وزیران کابینه طالبان دیدار و گفتگو کرد.
کان مری رئیس گروه تحقیق در موسسه RND و گزارشگر نشریه کراسیس در المان به نقل از دوبی میگوید که طالبان به گفتگو با آلمان بسیار علاقمند هستند و پیام اصلی آنها این بود که افغانستان دوباره به یک کشور امن تبدیل شده است.
در حالی که طالبان نسبت به اقدامات شان علیه حقوق زنان مورد انتقاد سازمان ملل متحد و جامعه جهانی قرار دارند، دوبی میگوید در جریان دیدارش بارها از سوی طالبان به وی اطمینان داده شده که به زنان احترام گذاشته میشود.
دوبی که با برگشت از افغانستان به اعضای حزب سوسیال دموکرات آلمان (بوندستاگ) در رابطه به وضعیت موجود در این کشور معلومات میداد، در جلسه با آنان گفته که افغانها و مقامهای حاکم در کابل به آلمان اعتماد زیادی دارند.
وی می گوید: «افغانستان یکی از غنی ترین کشورهای جهان از نظر منابع طبیعی است. طالبان از ما دعوت میکنند تا از این گنجینه مواد خام بر اساس قراردادهای منصفانه بهره برداری کنیم. درخواست فوری من از سیاستمداران آلمانی این است که هر چه سریعتر دوباره در سیاستهای خود تغییر آورده و در توسعه آن کشور مشارکت کنیم. ما نمیتوانیم افغانستان را به چیناییها که همین حالا در آنجا هستند، واگذار کنیم”.
برند میوڅلبرگ اولین نماینده ویژه آلمان برای افغانستان از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۰ نیز نظر مشابهی دارد.
وی به کان مری رئیس گروه تحقیق و گزارشگر بحران RND المان گفت: “سیاست دولت آلمان باید بر اساس منافعی این کشور باشد و آن این که افغانستان به دست چینایی ها نیافتد. این امر به ویژه با توجه به ثروت مواد خام و ثروت خاکی کمیاب که ما برای دیجیتالی شدن به آنها نیاز فوری داریم، صدق میکند. ارزشها و منافع المان زمانی میتواند تحقق یابد که با طالبان بر سر میز مذاکره بنشینیم.”
میوڅلبرگ نیز موافق بازگشایی سفارت آلمان در کابل است. او میگوید: “اگر هدف کمک به زنان برای دستیابی به برابری بیشتر در افغانستان است، باید با حکومت آنجا [طالبان] بهطور عملگرایانه صحبت کنیم. سیاست انزوای ما با طالبان و پا فشاری آنها در موضع مخالف کمک میکند.”
به باور کان مری، هانس هرمن دوبی به این نتیجه رسیده که اگر انزوای بینالمللی ادامه یابد، مشکلات مردم افغانستان بیشتر خواهد شد و صدها هزار نفر از فقر به کشورهای دیگر به شمول المان فرار خواهند کرد.