بیجینگ (کوبهانیوز) – سومین نشست میکانیزم همکاری های اقتصادی افغانستان و چین به اشتراک مقامهای وزارت خارجه چین و هیات وزارت خارجه حکومت طالبان به روز چهارشنبه در بیجینگ برگزار شد.
در این نشست نماینده گان وزارتهای صنعت و تجارت، معادن و پترولیم، عودت مهاجرین، حوادث طبیعی حکومت طالبان و همتاهای چینی آنان نیز اشتراک داشتند.
در اعلامیه وزارت خارجه چین آمده، در این نشست که به رهبری لیو جنسانگ، رییس بخش آسیا در وزارت خارجه چین و ذاکر جلالی، رییس ریاست سوم سیاسی وزارت خارجه حکومت طالبان برگزارشد، در جریان آن در رابطه به همکاریهای عملی میان کابل و بیجینگ و کمکهای بشری چین با افغانستان صحبت شد.
در اعلامیه وزارت خارجه چین به نقل از لیو جنسانگ آمده که بر بنیاد توصیه شی جی پینگ رییس جمهور چین، بیجینگ در روابط با حکومت طالبان اصل صداقت، منافع دو جانبه و روابط دوستانه با تمام افغانها را در پیش گرفته است.
آقای لیو گفته که کشورش به حاکمیت ملی، ارزشهای دینی – میهنی افغانها احترام میگذارد و هیچگاه در مسایل داخلی افغانستان مداخله نخواهد کرد.
این مقام چینی هرچند بار دیگر خواهان آزاد سازی ذخایر ارزی افغانستان از سوی امریکا شده و از فشارهای سیاسی بر حکومت طالبان انتقاد کرده، اما از حکومت طالبان که در اعلامیه وزارت خارجه چین به آن “حکومت سرپرست افغانستان” اطلاق شده، خواسته که به برخی خواستههای جامعه جهانی، به ویژه تشکیل حکومت همه شمول پاسخ مثبت دهد.
ذاکر جلالی، رییس هیات وزارت خارجه طالبان از چین بخاطر فرستادن سفیر به افغانستان و پذیرفتن سفیر حکومت طالبان تشکر کرده و از بیجینگ خواسته که با استفاده از تجارب اش در بخش توسعه، در رشد اقتصادی افغانستان همکاری کند.
لیو جنسانگ، رییس بخش آسیای وزارت خارجه چین در این نشست گفته که کشورش خواهان گسترش روابط اقتصادی با افغانستان است و میخواهد که با پیوستن افغانستان با پروژه “یک کمربند – یک جاده” زمینه رشد اقتصادی افغانستان را فراهم سازد.
مقامهای چینی تلاش دارند که بر علاوه افزایش میزان سرمایه گذاری بیجینگ در بخش استخراج معادن افغانستان، این کشور را در پروژه “یک کمربند – یک جاده” نیز شامل سازد، پروژه که از چند سال به اینسو ساخت و ساز آن در پاکستان ادامه دارد، اما به دلیل مشکلات امنیتی در ماه های اخیر مختل شده است.
به تازه گی حکومت طالبان از شدت کار بر دهلیز ترانزیتی واخان، میان افغانستان و چین خبر داد، اما رسانههای چینی نوشته اند که با توجه به افزایش تهدیدهای امنیتی و گسترش فعالیت گروههای تروریستی در افغانستان، بیجینگ از پیامدهای منفی این پروژه نگران است.
در حال حاضر میزان تجارت میان افغانستان و چین سالانه به ۱.۳۳ میلیارد دالر میرسد، که در آن سهم افغانستان تنها ۵۷ میلیون صادرات بوده و باقی همه شامل واردات از چین است.